nieuws

‘Opeenstapeling onnodige fouten leidde tot dode MST in Enschede'

Een opeenstapeling van onnodige fouten bij de behandeling van schaamlipkanker van een 82-jarige vrouw uit Wierden heeft uiteindelijk geleid tot haar dood. Dat is de overtuiging van nabestaanden van het slachtoffer dat november vorig jaar overleed.
Twee dochters en een zoon hebben excuses van het Medisch Spectrum Twente in Enschede geaccepteerd, maar hebben het idee dat niet alle informatie over de behandeling van hun overleden moeder is gemeld. Volgens de familie was de communicatie uiterst gebrekkig en was er onvoldoende expertise voor een adequate behandeling.
Het slachtoffer leed vlak voor haar dood helse pijnen door interne en externe brandwonden door intensieve bestralingen. Ook kreeg zij een verkeerde cocktail pijnstillers waardoor de vrouw een delirium opliep, aldus de familie.

Toch teleurgesteld

Het MST biechtte in februari de foutieve behandeling op, maar kwam er pas deze week mee naar buiten. De nabestaanden zijn uitermate teleurgesteld dat bestuursvoorzitter Leerink niet de moeite nam om de fouten voor camera toe te geven en alleen af te doen met een schriftelijke verklaring. De familie heeft zich inmiddels net als twee anderen gemeld bij de Hengelose letselschadespecialist Yme Drost.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.