nieuws

OWC in Oldenzaal opent als eerste club verlichte crossbaan

OWC opent verlichte crossbaan
OWC opent verlichte crossbaan
Op het Hulsbeek in Oldenzaal heeft de Oldenzaalse Wielerlub OWC vanavond een verlichte minicrossbaan voor mountainbikers geopend. Voor zover bekend is er geen enkele andere wielervereniging in Nederland met zo'n baan.
De crossbaan met 20 lichtmasten heeft verschillende onderdelen die ook op het NK en WK aan de orde komen waaronder een onderdeel met rotsblokken. Het parcours is afgesloten van de openbare weg. De baan is door vrijwilligers aangelegd en geeft de mogelijkheid om ook in avonduren te trainen in veilige omgeving.
De club is bij de aanleg gesteund door de gemeente Oldenzaal, de Euregio en verschillende bedrijven die honderden meters kabel hebben in gebracht. OWC beschikt al over een afgesloten wielerbaan voor wegrenners, die ook voorzien is van verlichting.
De Oldenzaalse Wielervereniging is één van de grootste vijf wielerverenigingen in Nederland en heeft meer dan 500 leden. De club heeft bekende namen voortgebracht zoals Hennie Kuiper, Joost Posthuma, Tom Veelers, Maarten Nijland en Herman Snoeyink, de wielrenner met in Nederland de meeste gewonnen wedstrijden op zijn naam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.