nieuws

Supportershome Vak-P nog dicht rond wedstrijd tegen Roda

Supportershome blijft nog dicht
Supportershome blijft nog dicht
Het supportershome van Vak-P blijft ook zaterdag rond de wedstrijd FC Twente tegen Roda JC nog dicht. Dat heeft Vak-P bekendgemaakt op haar website. Volgende week is er een overleg met de politie om uit de impasse te komen.
De vereniging sloot het supportershome begin deze maand. Reden daarvoor was een aangekondigde controle van de gemeente Enschede in het kader van de Horecawet.

"Opdringen"

De gemeente wilde de controle uitvoeren onder begeleiding van politieagenten, maar met dat laatste was de supportersvereniging het niet eens. Vak-P zou geen enkel probleem met de controle op zich hebben, maar de leden van de supportersvereniging willen geen agenten in hun home toelaten. Volgens Vak-P worden bij controles van andere horecagelegenheden ook geen agenten ingezet.
Volgens Vak-P heeft de politie een andere mening over het handhaven van de orde en veiligheid in het home dan de vereniging. "En het voelt alsof zij ons die willen opdringen. Wij vinden dat wij in het home zelf moeten kunnen bepalen hoe wij de zaken aanpakken. We hebben geprobeerd tot op zekere hoogte mee te werken, maar hebben nu het gevoel dat er geen gezonde voedingsbodem meer is om samen te werken."

Overleg met politie

Om te voorkomen dat de zaak uit de hand loopt heeft Vak-P volgende week een overleg met de politie. Daar zal een afvaardiging van de supportersvereniging praten met onder anderen de burgemeester en politie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.