nieuws

USV Nieuwleusen verplaatst bingo om alcohol te kunnen schenken

USV verplaatst bingo een dag
USV verplaatst bingo een dag
De supportersvereniging van voetbalclub Union Sport Vereniging (USV) uit Nieuwleusen verplaatst de paasbingo een dag, om toch alcohol te kunnen schenken.
Het is een traditie dat de paasbingo wordt gehouden op de zaterdag voor Pasen. Maar vanwege nieuwe richtlijnen mag er bij USV op zaterdagavond maar tot 19.00 uur alcohol worden geschonken. Op een doordeweekse avond mag er tot middernacht een biertje worden getapt. De gemeente Dalfsen weigerde een verzoek van de supportersvereniging om voor zaterdagavond 19 april een uitzondering te maken.

Niet alleen cola en prik

Dus besloot de supportersvereniging van USV te breken met een traditie. De traditionele paasbingo wordt nu gehouden op vrijdag 18 april. Blij zijn ze niet met de situatie.
"Wij organiseren de paasbingo al tientallen jaren op de zaterdag voor Pasen. Daarmee bieden we veel mensen een leuk avondje uit. We vertikken het om een bingo voor volwassenen te organiseren met alleen cola en prik", zegt secretaris Hans Wink.

"We slaan weer door"

De supportersvereniging overwoog zelfs om de bingo helemaal af te blazen. "Maar we wijken nu toch maar uit naar de vrijdag. Een mindere opkomst nemen we op de koop toe. We vieren in mei ons 40-jarig bestaan, maar dit is een teleurstellende start van onze jubileumactiviteiten", aldus Wink.
"Een strakker alcoholbeleid is goed, maar we slaan weer door. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.