nieuws

Ruim 13.000 wanbetalers zorgverzekering in Overijssel, minste van Nederland

Zorgverzekering
Zorgverzekering
Overijsselaars zijn de beste klanten voor zorgverzekeraars. Slechts 1 op de 67 volwassenen hier staat te boek als een wanbetaler. Dat is het laagste percentage van heel Nederland, blijkt uit nieuwe cijfers van het College voor Zorgverzekeringen.
Het gaat in Overijssel om 13.410 mensen die al zeker zes maanden lang geen premie hebben betaald. En in tegenstelling tot de rest van het land, neemt dat aantal hier af: in 2011 waren het nog ruim duizend meer.
Iedere volwassene in Nederland is verplicht verzekerd in de basisverzekering. De premie bedraagt, afhankelijk van de aanbieder en het gekozen eigen risico, momenteel zo'n 90 euro per maand. Wie een te laag inkomen heeft, krijgt een zorgtoeslag om een deel van de verzekering te betalen, maar die toeslag is wel aan een maximum gebonden.
In heel Nederland staat zo'n 2,1 procent van de bevolking te boek als wanbetaler en het aantal stijgt hard richting de 300.000. De meeste wanbetalers wonen in Flevoland en Zuid-Holland. Daar gaat het om ongeveer drie procent van de bevolking.
Door: Jody Ummels

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.