nieuws

Fractievoorzitter ChristenUnie Staphorst heeft kritiek op bescherming dassen

40.000 euro nodig voor dassenburcht Staphorst
40.000 euro nodig voor dassenburcht Staphorst
Fractievoorzitter Dik Vedder van de ChristenUnie in Staphorst vindt dat we in Nederland te ver zijn doorgeschoten in het beschermen van dieren. Hij zei dat deze week in een raadsvergadering, waarin gesproken werd over de aanleg van een dassenburcht.
De dassenburcht kost 40.000 euro. Anderhalf jaar geleden gaf de gemeente al 20.000 euro uit voor een dassenburcht op een andere plek. Dassen zijn in Nederland beschermd en dat verplicht een gemeente om maatregelen te nemen.

Vergelijking met mensen

Vedder vindt dat de balans ver is te zoeken en dat Nederland de juiste rangorde van de schepping uit het oog is verloren. "Stel dat een zwerver, een mens dus, daar een hol had gemaakt en er wat dozen had neergelegd, zouden we dan ook 40.000 euro uittrekken om hem daar te laten wonen? Nee, hij zou worden verwijderd. Wat voor conclusie moeten we hieruit trekken?"
Vedder heeft ook wat aan te merken op het ecoduct, dat wordt gebouwd tussen Rouveen en Zwartsluis. "Voor ruim een miljoen euro kunnen de grote en de kleine modderkruiper, de heikikker, de waterspitsmuis en niet te vergeten de gestreepte waterroofkever elkaar straks passeren. Maar in Meppel staan mensen in de rij voor een broodje bij de voedselbank. Ik weet het, het klinkt wat populair, maar het zet je toch wel even aan het denken", aldus Vedder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.