nieuws

Topondernemer Jitse Groen

De Enschedese Jitse Groen is de hoofdrolspeler in het succesverhaal van Thuisbezorgd.nl. De etenbestelsite neemt de Duitse concurrent Lieferando.de over. Volgens oprichter en directeur Jitse Groen is het één van de grootste deals in de branche ooit. Bij Lieferando.de zijn zo'n zevenduizend restaurants in Duitsland aangesloten. Met de overname wordt ook het Poolse Pyszne.pl van Lieferando overgenomen.
Jitse Groen studeerde aan de Universiteit Twente toen het idee voor Thuisbezorgd.nl tijdens een familiefeestje ontstond. Met een startkapitaal van 100 gulden begon hij de etenbestelsite. Vandaag de dag lijkt het een ware successtory, maar Jitse Groen heeft er best voor moeten vechten. "Het is een kwestie van stug volhouden en jarenlang heel hard werken. Eigenlijk waren we drie jaar te vroeg, maar dat was gelijk ook ons voordeel. Toen we eind jaren ’90 begonnen was er nog nauwelijks concurrentie. Ons verdienmodel, je betaalt pas als er daadwerkelijk een bestelling binnen is, was redelijk vernieuwend en daardoor gingen veel restaurants meedoen. Het aantal bestellingen ging echter niet zo hard. Pas toen in 2003 het breedbandinternet opkwam en mensen meer gebruik gingen maken van internet, is het bedrijf goed gaan groeien. We zijn als bedrijf ook altijd heel zuinig geweest. Geen geld uitgeven wat er niet was".
Het was eigenlijk helemaal niet zijn ambitie om zo groot te worden. "Wanneer het dan goed gaat lopen, ja dan ga je wel denken: ik wil de grootste van Nederland worden. Maar eigenlijk interesseert het me niet of we de grootste zijn. De allerbeste zijn we wel. Ik wil het allerbeste product afleveren, niet alleen in Nederland, maar in heel West-Europa", aldus de succesvolle ondernemer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.