nieuws

Heracles Almelo gehavend naar FC Utrecht

Heracles Almelo mist zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zeker vijf spelers.
Milano Koenders en Kwame Quansah zijn geschorst, terwijl Jeroen Veldmate (liesstreek), Dario Vujicevic (voet), Oussama Tannane (enkel) vanwege een blessure moeten toekijken. Daarnaast is het nog zeer twijfelachtig of Thomas Bruns al inzetbaar is. De middenvelder uit Wierden trainde vrijdag nog apart van de groep. Na de training van zaterdag wordt bekeken of Bruns kan spelen in de Domstad.
Trainer Jan de Jonge kan wel weer beschikken over Jason Davidson, die hersteld is van zijn hamstringblessure, en Simon Cziommer. De Duitse middenvelder ontbrak vorige week tegen Go Ahead Eagles vanwege een schorsing, maar keert tegen FC Utrecht terug in de basis.
De Jonge heeft door alle afwezigen niet veel te kiezen; alleen de spitspositie is nog een vraagteken: "Amoah is een slimme spits met veel ervaring. Uth is sneller, heeft al acht keer gescoord en is uitgerust. Morgen bepalen we wie er speelt."
FC Utrecht is de nummer veertien, Heracles staat een plaats hoger. Maar beide ploegen hebben de nummer zestien (RKC Waalwijk) nog altijd niet van zich afgeschud. "We hebben nog punten nodig en moeten zondag dus een goed resultaat halen in Utrecht", beseft De Jonge. "We moeten niet naar andere clubs kijken, maar het gewoon zelf doen. Dat is het enige waar we invloed op hebben."
Het duel in Utrecht begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Sichem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.