nieuws

Openbaar Ministerie houdt themazitting in Almelo over hennepteelt

Hennep
Hennep
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandagochtend een themazitting over hennepproblematiek gehouden in de rechtbank in Almelo. Tijdens de zitting stonden zes henneptelers terecht. Er waren veel belangstellenden bij de zittingen, waaronder schoolklassen en politieagenten die zich voor hun werk met de aanpak van hennepteelt bezighouden.
De geëiste straffen varieerden: in één zaak eiste het OM vrijspraak, in andere zaak werden taakstraffen van 240 en 80 uur geëist. Een aantal zaken werd aangehouden.
De teelt en handel in hennep maakt volgens het OM een wezenlijk onderdeel uit van de georganiseerde criminaliteit. Het OM houdt een themazitting, omdat zij het onderwerp belangrijk vindt. Het exploiteren van een hennepkwekerij is volgens het OM niet alleen strafbaar. Het veroorzaakt ook overlast, levert brandgevaar op en het veiligheidsgevoel van omwonenden wordt erdoor aangetast. Daarbij gaat het exploiteren van een kwekerij volgens het OM niet zelden samen met zware criminaliteit, waaronder ripdeals en afrekeningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.