Deventer krijgt primeur van eRockit: elektrische fiets op steroïden

Een elektrische fiets op steroïden, dat is de eRockit. De fiets heeft trappers, een normaal fietszadel en een bel op het stuur, maar om er op te fietsen heb je een motorrijbewijs nodig. Zaterdagochtend konden geïnteresseerden voor de eerste keer in Overijssel een proefrit maken in Deventer.

Importeur Lycklama à Nijheholt, een geboren Enschedeër, hoopt er de komende jaren dertig van te verkopen. Meer zijn er ook niet beschikbaar voor de Nederlandse markt. Een koper moet er wel ruim dertienduizend euro voor neerleggen.

Funfactor

Voor dat geld krijgt de berijder een fiets op motorkenteken met een topsnelheid van bijna negentig kilometer per uur. Voor hetzelfde geld koop je echter ook een normale motorfiets, die misschien wel drie keer zo hard kan. Volgens de importeur bestaat de doelgroep dan ook vooral uit motorrijders die voor de funfactor gaan en daarnaast de bekijks die je op de fiets trekt ook kunnen waarderen.

In Deventer hebben zaterdag zes fietsers een rondje gemaakt, volgende maand volgen er mogelijk nog enkele proefrijdagen in Deventer en Enschede.

Bekijk de video in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
Deventer elektrische fiets fiets Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren