nieuws

Thuisbezorgd.nl betaalde tientallen miljoenen voor Duitse concurrent

Etenbestelsite Thuisbezorgd.nl uit Enschede heeft tientallen miljoenen euro's betaald om de Duitse concurrent Lieferando.de over te kunnen nemen. Dat heeft oprichter Groen gezegd tegen RTV Oost.
Thuisbezorgd.nl had een financiële injectie van 70 miljoen euro gekregen van investeerders. "Dat bedrag hebben we er voor gebruikt", aldus Groen. Thuisbezorgd.nl was al actief in Duitsland onder de naam Lieferservice.de.

Eén van de grootste deals ooit

De overname maakt het mogelijk het marktaandeel bij de oosterburen uit te breiden. Volgens oprichter Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl is het één van de grootste deals in de branche ooit. Bij Lieferando.de zijn zo'n 7000 restaurants in Duitsland aangesloten. Met de overname wordt ook het Poolse Pyszne.pl van Lieferando overgenomen.
Thuisbezorgd.nl is naar eigen zeggen één van 's werelds grootste bestelsites voor maaltijden. De onderneming startte in 2000 als studentenbedrijfje in Enschede. Inmiddels is Thuisbezorgd.nl actief in tien verschillende landen. Door de overname telt het bedrijf circa 27.000 aangesloten restaurants. Per maand worden er miljoenen bestellingen verwerkt.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.