nieuws

Ouderen in Zwolle voeren na 3 jaar opnieuw actie voor behoud brievenbus

Bewoners van wooncomplex Curans in Zwolle zijn verbijsterd. Drie jaar nadat ze met succes streden voor behoud van een brievenbus vlakbij hun huis gaat PostNL de bus toch weghalen.
De overwegend oudere bewoners gingen vanmorgen massaal de straat op om te laten zien dat een brievenbus voor hen een belangrijke levensbehoefte is. PostNL heeft een sticker op de bus geplakt met de tekst: "Deze brievenbus verhuist binnenkort naar een logischere locatie". Maar die nieuwe locatie is bijna een kilometer verder, en dat is voor veel ouderen allesbehalve logisch, maar veel te ver.

Herhaling van zetten

In maart 2011 gebeurde precies hetzelfde, ook toen kondigde PostNL onverwacht aan de bus weg te halen. Protest van de bewoners leidde er toen toe dat de brievenbus gewoon op de plek bleef, vlakbij het wooncomplex. De verbazing is dan ook groot dat PostNL opnieuw aankondigt de bus weg te halen.
Woensdag 16 april hebben de bewoners van Curans nog een gesprek met een vertegenwoordiger van PostNL over het verplaatsen van de brievenbus.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.