nieuws

Inwoners Deventer geven hun vingerafdruk voor kunstwerk Stadhuiskwartier

Enkele tientallen Deventenaren hebben vandaag vrijwillig hun vingerafdruk afgestaan. Ze doen mee aan een kunstproject voor het nieuw te bouwen Stadhuiskwartier in Deventer.
Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher maakt voor het nieuwe Stadhuiskwartier aluminium raamwerken van de vingerafdrukken van honderden Deventenaren. Hun duim, vinger of zelfs teen wordt daarmee vereeuwigd en komt in het nieuwe gebouw te hangen.
In totaal zijn 2300 Deventenaren uitgenodigd om hun vingerafdruk af te staan. Elk weekend is kunstenares Ten Anscher op pad om de afdrukken te verzamelen. Vandaag stond ze voor het eerst op de markt in Deventer om afdrukken in te scannen.

Van klei tot raamwerk

Van alle scans wordt later een vingerafdruk van klei gemaakt. Die kleipatronen gaan naar een gieterij, waar er zandmallen van worden gemaakt. Uiteindelijk wordt vloeibare aluminium in de mal gegoten en is na het afkoelen het raamwerk klaar.
De eerste Deventenaren die zich vandaag hebben gemeld, vinden het leuk om vereeuwigd te worden in het nieuwe Stadhuiskwartier. Dat ze daarvoor wel hun vingerafdruk moeten afgeven, vinden de meesten geen probleem.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.