nieuws

Zweminstructeurs geven vrijwillig zwemles in Dalfsen

Ouders die hun kinderen in Dalfsen naar zwemles sturen zijn blij met de tijdelijke oplossing die is gevonden, waardoor de lessen zijn hervat. Die oplossing kwam van het zogeheten ouders collectief.
Het personeel van Zwemservice Dalfsen besloot maandag om het werk neer te leggen omdat het loon niet werd betaald. De eigenaresse die het bedrijf had overgenomen kon de schuldenlast niet aan. Het personeel vroeg daarom het faillissement aan  van Zwemservice Dalfsen.
Op initiatief van een aantal ouders zijn de zweminstructeurs vrijdag toch weer aan het werk gegaan en krijgen de kinderen weer zwemles. Dit is een tijdelijke oplossing totdat de rechtbank uitspraak doet over de faillissementsaanvraag. Na een faillissement is het aan de curator om te bepalen of en hoe de zwemlessen verder gaan.
Het ouders collectief gaat er vanuit dat Zwemservice Dalfsen failliet wordt verklaard en dat er daarna snel weer weer zwemlessen worden gegeven. Daarvoor zijn al gesprekken gevoerd met een ondernemer die na het faillissement zwemlessen wil gaan geven.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.