nieuws

Noord-Brabant beslist in navolging van Overijssel tot verkoop Attero

Na Overijssel wil ook Noord-Brabant aandelen Attero verkopen
Na Overijssel wil ook Noord-Brabant aandelen Attero verkopen
Noord-Brabant stemt in met de verkoop van de aandelen van afvalverwerker Attero, het vroegere Essent Milieu. Daarmee komen ook voor Overijssel de miljoenen dichterbij.
Overijssel besloot twee weken geleden al tot verkoop, maar is voor werkelijke verkoop afhankelijk van de andere aandeelhouders. Het bedrijf brengt 170 miljoen euro op. Overijssel heeft een belang van 18.7% in Attero, wat gelijk staat aan zo'n 32 miljoen euro.
Het besluit tot verkoop stuitte vorige maand op weerstand van GroenLinks en de SP. Ze maakten zich zorgen over de werkgelegenheid maar ook over de duurzaamheid van de afvalverwerking. Als aandeelhouder hebben ze ingezet op afvalscheiding en duurzame oplossingen. De beide fracties vrezen nu dat de nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij Waterland, bezig gaat met alleen maar meer geld verdienen. Die argumenten vonden in de Provinciale Staten echter te weinig gehoor om het besluit tot verkoop te herzien. 
Onder meer afvalverwerker VAR in Wilp en stortlocatie Armhoede in Lochem maken deel uit van Attero. Het bedrijf  is nu nog eigendom van vijf provincies en 116 gemeenten. Het is onduidelijk hoeveel aandeelhouders al hebben ingestemd met de verkoop en hoeveel er nog over moeten beslissen. Noord-Brabant is met 31% van de aandelen de grootste.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.