nieuws

Staphorst veiligste gemeente van Overijssel, Enschede het onveiligst

Misdaadmeter in het Algemeen Dagblad
Misdaadmeter in het Algemeen Dagblad
Staphorst is de meest veilige gemeente van Overijssel. Dat blijkt uit de jaarlijkse Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad.
Staphorst staat in de landelijke lijst van gemeenten op de zesde plek. Verder zijn de veiligste gemeenten van de provincie Hellendoorn en Wierden. Tubbergen, dat al twee jaar achter elkaar op de eerste plek stond, is gedaald naar plaats zes.
Enschede is ook dit jaar weer de meest onveilige gemeente van de provincie. Ten opzichte van de landelijke lijst doet de stad het wel beter dan vorig jaar. De stad is van plek 19 gedaald naar 31. Almelo en Zwolle hebben dit jaar van plaats gewisseld. Almelo staat nu op plek twee van de meeste onveilige gemeenten van Overijssel en Zwolle op de derde plaats.

Grote steden het onveiligst

Uit het onderzoek van het Algemeen Dagblad blijk blijkt dat Nederland in zijn geheel ook het afgelopen jaar weer veiliger geworden is. Wel nam de criminaliteit in dorpen toe. Toch is de kans om slachtoffer te worden van een misdrijf het grootst in de grote stad. Amsterdam, Maastricht en Eindhoven vormen samen de top 3 van onveiligste gemeenten. De veiligste gemeenten zijn Litterenseradeel, Ouderkerk en Korendijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.