FC Twente wint thuis simpel van zwak Roda JC

FC Twente heeft zaterdagavond het thuisduel tegen degradatiekandidaat Roda JC met gemak gewonnen. In De Grolsch Veste werd het 3-0. Het enige dat trainer Michel Jansen zijn ploeg kan verwijten is dat het te weinig scoorde.
FC Twente begon goed aan het duel en werd door Roda JC ook geen strobreed in de weg gelegd. Al binnen een paar minuten waren er kansen voor de Enschedeërs. Ebecilio raakte de paal en Gutierrez schoot naast. Na elf minuten was het wel raak. Børven schoot eerst nog tegen de keeper aan, maar zag de bal via zijn benen alsnog het doel in gaan. Na 25 minuten scoorde de Noor opnieuw, dit keer na een fout van Luijckx. Martina was nog dicht bij de derde, maar kopte op doelman Kurto. Het enige dat Roda voor rust liet zien was een kans voor Nemeth, maar hij schoot naast en dus was 2-0 de ruststand.
Roda kwam iets feller uit de kleedkamer, maar dat leverde geen grote kansen op. Sterker nog, aan de andere kant werd het 3-0. Ebecilio schoot hard de derde tegen de touwen. Daarna leken beide ploegen het wel goed te vinden en gebeurde er weinig meer in Enschede. Børven kreeg nog eens op zijn derde treffer, maar schoot over. Twente komt door de overwinning op 59 punten staat daarmee nog slechts een punt achter nummer twee, Feyenoord. Die ploeg speelt morgen in Eindhoven tegen PSV.

FC Twente - Roda JC 3-0

1-0 Børven (11)
2-0 Børven (25)
3-0 Ebecilio (53)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: -
FC Twente: Marsman, Breukers, Martina, Bjelland (Bengtsson/73), Schilder, Ebecilio (Brama/76), Gutierrez, Tadic, Promes, Børven, Mokhtar (Corona/82).
Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Letschert, Luijckx, Van Peppen, Hupperts (Höcher/63), Sutchuin Djoum (De Beule/50), Paulissen (Pluim/80), Bonevacia, Fledderus, Nemeth.