Band A Bridge too Far uit Enschede verliest laptop met muziek

Niets leek een mooie release van het debuutalbum van de de Enschedese band A Bridge too Far op 10 mei in de weg te staan, maar een stommiteit van frontman Lennart Brugman heeft de band nu in rouw gedompeld.

De band is een laptop met daarop 'onmisbare muziekbestanden' kwijtgeraakt. Bij het inladen van muziekinstrumenten heeft Brugman zijn laptop op het dak van zijn auto gelegd. Vervolgens denkt hij er niet meer aan en rijdt weg. Waarschijnlijk is de laptop in de buurt van de Usselerrondweg van het dak gevallen. Op de laptop staan muziekbestanden bedoeld voor de EP-release op 10 mei in Metropool in Hengelo. Samen met andere bandleden heeft Brugman nog gezocht, maar niets gevonden. Het gaat om een Apple Macbook. De vinder kan contact opnemen met de band A Bridge too Far.

EP-release

De afkorting EP staat voor extended play. Dit is een techniek om de speelduur van een grammofoonplaat te verlengen. De groef op een grammofoonplaat maakt zijdelingse bewegingen, waarvan de amplitude groter is bij een hogere geluidssterkte. De spoed, de onderlinge afstand tussen de groeven, moet zo groot zijn dat de groeven niet door elkaar lopen. Bij een ep wordt de spoed gevarieerd, afhankelijk van de geluidssterkte.

Op een gewone single past meestal een liedje aan elke kant. Een ep biedt ruimte aan het dubbele. Daardoor is voor sommigen het woord 'ep' synoniem aan een grammofoonplaatje met vier liedjes.

Meer over dit onderwerp:
Enschede A Bridge too Far Muziek Metropool Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren