nieuws

Vrouw uit Enschede overleden bij ongeluk, bestuurder auto mogelijk onder invloed

Een 25-jarige vrouw uit Enschede is vannacht overleden toen zij bij het oversteken van de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede werd aangereden door een auto. De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Enschede, is aangehouden.
Het ongeval gebeurde vannacht om tien voor half twee. De  vrouw was samen met haar vriend een rondje gaan lopen met de hond. De vrouw had de hond vast aan de lijn toen ze werd aangereden. Ze raakte zeer ernstig gewond en is ter plekke overleden aan haar verwondingen. Ook de hond overleefde de aanrijding niet.

Vermoedelijk onder invloed

De politie heeft bij de 23-jarige bestuurder van de auto ter plekke een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen om met zekerheid te kunnen vaststellen of de man teveel gedronken had, en hoeveel. In verband met de ernst van het feit en in afwachting van deze resultaten is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is na controle in het ziekenhuis meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Slachtofferhulp voor vriend en familie

De vriend van de vrouw heeft de aanrijding zien gebeuren en is opgevangen door toegesnelde vrienden en familieleden. De politie brengt hen in contact met Slachtofferhulp.
De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.