nieuws

PEC Zwolle zeker van lijfsbehoud na gelijkspel bij RKC

PEC Zwolle heeft vanmiddag een punt overgehouden aan het duel bij RKC Waalwijk. Het werd 1-1 en daardoor is PEC nu officieel zeker van lijfsbehoud in de eredivisie.
In het begin van het duel werd er vooral van afstand geschoten op beide doelen. Voor Zwolle probeerden Saymak en Thomas het, maar troffen geen doel. Joachim schoot voorlangs bij de thuisploeg. Broerse knalde even later hard op het doel van RKC, maar doelman Van Dijk bracht redding. Boer, de doelman van PEC, was ook belangrijk. Bij een scrimmage hield hij de bal uit zijn doel. Thomas was het dichtstbij, zijn schot eindigde op de lat en dus was de ruststand 0-0.
Na rust was het wel raak, RKC kwam op voorsprong door een schot van invaller De Ridder. Even later kon de aanvaller bijna profiteren van een fout van Lachman, maar Boer was alert. Kort daarna werd het gelijk. Klich stoomde op vanaf de middenlijn en na een mooie actie schoot hij de gelijkmaker binnen. Van Dijk moest daarna redding brengen op een harde vrije trap van Broerse en deed dat goed. RKC ging op jacht naar de overwinning en kreeg enkele kansen, maar beide ploegen scoorden niet meer.

RKC Waalwijk - PEC Zwolle 1-1

1-0 De Ridder (57)
1-1 Klich (66)
Arbiter: Vink
Geel: Amieux, Van Polen
RKC Waalwijk: Van Dijk, Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux, Duits (Jungschläger/75), Sno, Anderson (Braber/80), Castelen, Joachim, Beauguel (De Ridder/46).
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich (Gravenbeek/69), Saymak (Fernandez/68), Drost, Thomas (Narsingh/46), Benson.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.