nieuws

Kaartjes voor kampioensduel Ajax tegen Heracles Almelo te koop op Marktplaats

Kaartjes te koop voor Heracles Almelo-Ajax
Kaartjes te koop voor Heracles Almelo-Ajax
Op veilingsite Marktplaats.nl worden kaartjes aangeboden voor het duel Heracles Almelo-Ajax op zondag 27 april. Ajax kan die dag kampioen worden in de eredivisie en Heracles Almelo is gastheer van het feestje.
Supporters van Heracles hebben daar geen zin in of zien een kans om de kosten van hun jaarkaart deels terug te verdienen, want op internet worden kaartjes in sommige gevallen aangeboden voor 150 euro.
Er staan er inmiddels 50 online, gemiddeld wordt er 100 euro geboden. Kaarten in het Polmanstadion voor wedstrijden van Heracles tegen topclubs kosten normaal tussen de 25 en 35 euro.
Er zijn ongetwijfeld kopers voor te vinden, want ook supporters van Ajax melden op Marktplaats dat ze op zoek zijn naar kaartjes. Het is nog niet duidelijk of Heracles maatregelen neemt tegen de kaartjesverkoop. Daarover is vanmorgen overleg tussen de club en de gemeente Almelo. Aanleiding daarvoor is de veiligheid van de supporters.

Groene rook

Eerder dit seizoen waren er ook al verboden Feyenoord-supporters in het stadion van Heracles Almelo. Die supporters moest eigenlijk met de bus naar Almelo komen, maar wisten die regeling te omzeilen en vonden toch een plekje in het stadion.
Met groene rook, de kleur van het uitshirt van Feyenoord maakten de supporters duidelijk waar ze zaten. Op Twitter werd toen de gastvrijheid van Heracles Almelo bejubeld door de supporters uit Rotterdam.

Ongeregeldheden tegen FC Twente

Dat het ook mis kan gaan, bleek in september vorig jaar tijdens het duel tussen Heracles Almelo en FC Twente in Almelo. Na die wedstrijd kregen supporters van Heracles Almelo stadionverboden opgelegd vanwege ongeregeldheden op de tribune.
Volgens de supporters ging het mis omdat de hoofdtribune voor het grootste deel bezet werd door supporters van FC Twente. De relletjes begonnen nadat een supporter van Heracles Almelo vanaf de hoofdtribune was bekogeld met een glas bier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.