nieuws

Protestactie tegen bezuiniging op schoolzwemmen door gemeente Borne

In Borne wordt vandaag geprotesteerd tegen bezuinigingen op het schoolzwemmen. De actievoerders gaan gekleed in badkleding in optocht naar het gemeentehuis om handtekeningen aan te bieden.
Borne moet vijf miljoen euro aan uitgaven schrappen uit de begroting en wil daarom bezuinigen op het schoolzwemmen. Op dit moment kost het de gemeente jaarlijks 90.000 euro om alle leerlingen van groep 3 en 4 op alle scholen in Borne wekelijks zwemles te geven. De overige 15.000 euro wordt opgebracht door ouders.

Boete van jaarlijks 60.000 euro

Volgens de protesterende ouders en leerlingen is de bezuiniging van de gemeente belachelijk. Borne heeft nog een contract lopen tot 2018 voor het schoolzwemmen. Als Borne die overeenkomst eerder opzegt, is de gemeente verplicht om jaarlijkse 60.000 euro boete te betalen. Daarmee levert het stopzetten van het schoolzwemmen slechts 15.000 euro op de komende jaren.
De betrokken scholen vinden het dan ook 'kolder' dat het schoolzwemmen wordt opgeofferd voor zo'n kleine bezuiniging. Ze willen dat het zwemmen tenminste tot 2018 gegarandeerd blijft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.