nieuws

Raad Oldenzaal stemt in met motie GroenLinks tegen luchthaven

Protest tegen luchthaven bij raadsvergadering in Oldenzaal
Protest tegen luchthaven bij raadsvergadering in Oldenzaal
De gemeenteraad in Oldenzaal heeft vanavond ingestemd met een motie van GroenLinks tegen de herstart van de luchthaven Twente. Alleen de VVD was tegen.
GroenLinks in Oldenzaal is tegen een herstart van de luchthaven en blijft tegen. Ook probeert de partij de Tweede Kamer en de Europese Unie ervan te overtuigen dat de luchthaven een slecht plan is. Belangrijkste argument zijn geluidsoverlast in de wijk Berghuizen en de grote bomenkap. Dit was eerder een Natura 2000 gebied. De PvdA wil ook geen luchthaven en wil weten wat het zou betekenen als de raad de zienswijzen afwijst. Ook het CDA in Oldenzaal is tegen de luchthaven. De overlast en veiligheidsrisico's zijn groter geworden, zegt de partij. Het CDA wil het raadsbesluit uit 2005 heroverwegen. D66 is tegen een commerciële luchthaven, ongeacht het formaat. Volgens de partij is het economisch niet haalbaar. De VVD is voorstander van de commerciële luchthaven. Volgens de partij betekent dat economische groei. Het college zegt dat als bomenkap niet beperkt blijft, de gemeente niet kan instemmen met luchthavenbesluit.

Demonstratie en veel publieke belangstelling

De vergadering werd bijgewoond door veel publiek. Niet iedereen kon naar binnen in de raadszaal. Veel mensen volgden de vergadering beneden in de centrale hal. Voorafgaand aan de vergadering was er een demonstratie tegen bomenkap voor het vliegveld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.