nieuws

Hardenberg levert nieuw deel op van fietsverbinding naar centrum

Gemeentehuis Hardenberg
Gemeentehuis Hardenberg
De toekomstige fietsverbinding in Hardenberg tussen de woonwijk Marslanden en het station is een stap dichterbij gekomen: de gemeente Hardenberg heeft het werk aan de Jan Hendrik Prengerlaan afgerond en gaat in de toekomst aan de slag met het deel tussen de Amaliabrug en de Badhuisweg en met het deel tussen de Blauwververstraat en de Sportlaan.
"De fietsverbinding zorgt straks voor een betere bereikbaarheid van het centrum voor fietsers en verhoogt bovendien de verkeersveiligheid. De realisatie van de fietsverbinding is een belangrijke ontwikkeling voor het centrum van Hardenberg op het gebied van verkeer", zegt wethouder Jannes Janssen.

Aanleg in fasen

De fietsverbinding tussen de woonwijk Marslanden en het station in Hardenberg wordt in fasen aangelegd. Voor de aanleg van de fietsverbinding zijn de Stationsstraat–noord, Stationsstraat–zuid en de Jan Hendrik Prengerlaan inmiddels opnieuw ingericht. De Amaliabrug is als nieuw onderdeel aangelegd. De gemeente weet nog niet wanneer de toekomstige delen van de fietsverbinding worden aangelegd.

De gemeente Hardenberg heeft ervoor gekozen om tijdens de aanleg van de fietsverbinding ook het regenwaterriool te vervangen. Door de verbeteringen aan de regenwaterriolering in het centrum is de kans op wateroverlast aanzienlijk kleiner, omdat het regenwater beter wordt afgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.