nieuws

Hart voor Heracles: 'echte supporter verpatst zijn seizoenskaart niet'

"Een echte supporter verpatst zijn seizoenkaart niet." Daarmee reageert de supportersvereniging Hart voor Heracles op de eigen website op de verkoop van seizoenskaarten voor de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax.
In die wedstrijd kan Ajax kampioen worden en daar wil de Ajax-aanhang graag bij zijn. Zeker 50 Heracles-supporters hebben daarom inmiddels hun jaarkaart op Marktplaats te koop aangeboden. Gemiddeld is die honderd euro waard.

'Not done'

Maar supportersvereniging Hart voor Heracles vindt dat verwerpelijk. "Het aanbieden van kaarten voor de wedstrijd Heracles tegen Ajax door nota bene eigen 'supporters' is not done. U brengt hiermee het veilige gevoel in gevaar. Want naar wie gaan deze kaarten eigenlijk, zijn het echte Ajax-supporters, hooligans, mensen met stadionverboden? U weet het niet," zo schrijft voorzitter Telgenkamp op de eigen website.
De supportersvereniging wijst de aanhang op recentelijke problemen rond de wedstrijden tegen FC Twente en Feijenoord. "Die worden blijkbaar door de aanbieders niet serieus genomen."

Frustratie geen reden voor verrijking

Telgenkamp begrijpt de frustratie van de supporters over de prestaties van Heracles Almelo dit seizoen. Maar dat neemt volgens hem niet weg dat je om deze reden en om je zelf te verrijken zomaar je seizoenkaart aan derden zou moeten verpatsen.
Telgenkamp: "Wie is er straks verantwoordelijk als het uit de hand loopt? De club? Nee, maar wel de 'supporter' die zonder slag of stoot zijn plaats afstaat aan een volkomen onbekende."

Gemeente en Heracles overleggen

Ook de voetbalclub en de gemeente Almelo maken zich zorgen over de veiligheid als straks uit- en thuissupporters door elkaar heen op de tribune zitten. Zij hebben gisteren een overleg gehad. Het is nog onduidelijk wat daar uit is gekomen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.