nieuws

Kamper Steur terug in de IJssel met Sail Kampen

Kamper Steur met Sail Kampen terug in de IJssel
Kamper Steur met Sail Kampen terug in de IJssel
De Kamper Steur keert komend weekend tijdens Sail Kampen officieel terug in de IJssel in Kampen. Zo'n anderhalf jaar lang hebben bedrijven en vrijwilligers gewerkt aan de restauratie van het beeld.
Het 7,5 meter lange beeld van de gigantische vis was jarenlang een symbool voor de stad. Voor veel bezoekers en inwoners van Kampen was de Kamper Steur een herkenbaar gezicht aan de IJssel bij binnenkomst van de stad. Maar door geldgebrek verdween het beeld van z'n vertrouwde plek in de IJssel.
Na uitgebreide renovatie is de Kamper Steur nu weer klaar om terug te keren op z'n plek bij de IJssel. Zaterdag om 11.30 uur zal burgemeester Bort Koelewijn het beeld onthullen bij Café 't Ponton aan de IJsselkade naast de Stadsbrug.

Het verhaal van de Kamper Steur

De Steur is hoofdrolspeler in een bekende Kamper Ui (volksverhaal). Inwoners van Kampen wilden de steur als feestmaal voorschotelen tijdens een bezoek van de bisschop. Toen die zijn bezoek uitstelde, werd besloten de steur tijdelijk terug te zetten in de IJssel. Om de vis terug te kunnen vangen, kreeg de steur een bel om. Maar toen de bisschop daadwerkelijk op bezoek kwam, was de vis niet meer te vangen.

Sail Kampen

Sail Kampen wordt gehouden tijdens de paasdagen van 18 tot en met 21 april. Omdat het evenement een lustrum viert, is het evenemententerrein verdubbeld vergeleken met eerdere edities. Er komen extra schepen, artiesten, attracties en entertainment. De organisatie verwacht daarom 50.000 meer bezoekers dan de 200.000 in 2010.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.