nieuws

ChristenUnie wil Ed Anker als wethouder in Zwolle

Ed Anker
Ed Anker
De ChristenUnie heeft Ed Anker gevraagd wethouder te worden in Zwolle. Anker, voormalig Tweede Kamerlid en momenteel wethouder in Almere, zegt die uitnodiging met veel plezier aan te nemen. Ed Anker is daarmee de beoogde tweede ChristenUnie-wethouder naast huidig wethouder Filip van As.
Vorige week adviseerde informateur Herman Sietsma om opnieuw een college met vijf wethouders aan te stellen. Gelet op de numerieke verhoudingen in de raad wordt een tweetal wethouders voor de ChristenUnie door alle fracties logisch geacht, schreef hij. De ChristenUnie denkt met Ed Anker een wethouderskandidaat te hebben gevonden die past bij de Zwolse politiek en de actieve beweging die de ChristenUnie in de stad vormt.

'Sterke verbindende eigenschappen'

Hij heeft volgens de ChristenUnie-fractie sterke verbindende eigenschappen. Anker onderscheidde zich als wethouder in Almere door voortdurend in contact te staan met inwoners en organisaties in de stad. De beoogd wethouder hoopt binnenkort met zijn familie naar Zwolle te verhuizen om zich voor langere tijd te vestigen in de omgeving waar zijn vrouw opgroeide.
Fractievoorzitter Gerdien Rots: "Ed Anker is sprankelend en vernieuwend. Hij heeft bijvoorbeeld veel ideeën over het betrekken van burgers bij de politiek. Tegelijkertijd brengt hij grootstedelijke ervaring met zich mee. Die kennis en ervaring zijn belangrijk in een tijd waarin er veel op gemeenten af komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.