nieuws

Bas Nijhuis scheidsrechter bekerfinale

De Enschedese scheidsrechter Bas Nijhuis is aangewezen als scheidsrechter voor de KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Nijhuis is dolblij met de aanstelling: "Het is heel speciaal en een bekroning op een goed seizoen".
De 37-jarige arbiter wordt zondagavond  in de Rotterdamse Kuip geassisteerd door Rob van de Ven en Charles Schaap. Berry Simons is in Rotterdam actief als vierde man. Voor het eerst in de 96-jarige geschiedenis van de vaderlandse bekerfinale worden ook een vijfde en zesde official, in de personen van Ed Janssen en Jochem Kamphuis, toegevoegd aan het arbitrale team. Ook wordt voor het eerst doellijntechnologie toegepast tijdens de bekerfinale.

'Schoolreisjesgedrag' tijdens trainingskamp

Bas Nijhuis kwam in de winterstop nog in opspraak. Hij zou zich tijdens een trainingskamp van scheidsrechters in Turkije hebben schuldig gemaakt aan 'schoolreisjesgedrag' en kreeg een schorsing van de KNVB.
"Dat is nogal opgeblazen en inmiddels uitgepraat", aldus de Enschedese scheidsrechter die inmiddels 278 wedstrijden in het betaalde voetbal heeft gefloten. Daarnaast was Nijhuis in 50 internationale wedstrijden de arbiter, waaronder zeven in de Champions League.
Bekijk ook het dossier 'Bekerfinale PEC Zwolle'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.