nieuws

Staatsbosbeheer verandert natuur voorlopig niet voor korhoen

Korhoen
Korhoen
De natuur op de Sallandse Heuvelrug blijft voorlopig gewoon zoals het is. Staatsbosbeheer verandert voorlopig niks voor het korhoen. Dat zegt boswachter Arend Spijker.
Volgens Spijker is het dit jaar het jaar van de waarheid. De afgelopen jaren is er veel gedaan op de Sallandse Heuvelrug om het voor het korhoen zo prettig mogelijk te maken. In de zomer wordt de balans opgemaakt en dan wordt duidelijk of er nog een toekomst is voor het korhoen. Als blijkt dat dit jaar een positief jaar was, dan neemt Staatsbosbeheer maatregelen om de populatie te versterken. Als blijkt dat het ook dit jaar niet goed was, dan betekent dat het einde voor het korhoen op de Sallandse Heuvelrug.
Vorige week kwamen de resultaten naar buiten van onderzoeksbureau Alterra. Daaruit bleek dat er een toekomst is voor het korhoen, maar dan alleen onder strikte voorwaarden. Uit het onderzoek bleek ook dat er nieuwe beesten bij moeten komen. De natuur zal moeten veranderen. Het is aan Staatsbosbeheer of dat ook gaat gebeuren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.