nieuws

Beeldbuis Festival Zwolle wil uitgroeien tot landelijk filmfestival

Projecties tijdens Beelbuis Festival in Zwolle
Projecties tijdens Beelbuis Festival in Zwolle
Het Beeldbuis Festival in Zwolle wil uitgroeien tot een toonaangevend landelijk filmfestival. De gemeente Zwolle biedt de helpende hand. Beeldbuis krijgt voor de jaren 2014 en 2015 in totaal 30.000 euro subsidie.
Zwolle vindt het Beeldbuis Festival het geld waard. Volgens de gemeente laat het festival al enkele jaren zien dat het een belangrijke bijdrage levert aan cultuur, participatie en aantrekkelijkheid van de stad voor een breed publiek. Naast de competitie voor de korte film, de Clash of the Shorts, biedt Beeldbuis een podium aan verschillende vernieuwende vormen van beeldwerk.

Beeldbuis Festival

Beeldbuis Festival was tussen 2002 en 2005 een competitie voor de korte film. Het speelde zich af in poppodium Hedon. In 2009 werd Beeldbuis nieuw leven ingeblazen door de huidige organisatoren. Hedon werd verruild voor andere locaties. Van een elektriciteitscentrale in 2010 naar een kerk in 2011. In 2013 werd het Zwolse stadscentrum als podium gebruikt en ontwikkelde Beeldbuis zich tot een festival voor de korte film en beeldwerk.
Dit jaar vindt het Beeldbuis Festival plaats van 3 tot 7 september, op verschillende plekken binnen de Zwolse grachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.