nieuws

Informateur Losser geeft opdracht terug aan Burgerforum

Gemeente Losser
Gemeente Losser
Informateur Geerts van de gemeente Losser heeft zijn opdracht teruggegeven aan de Losserse partij Burgerforum. Dat heeft hij dinsdag in een schriftelijke reactie laten weten. Volgens hem is er sprake van een 'onwerkbare situatie'.
Geerts is voorstander van een coalitie van Burgerforum, CDA en D66. Een coalitie met de VVD is volgens Geerts in Losser niet aan de orde, omdat de VVD zou hebben aangegeven niet deel te willen nemen aan een coalitie vanwege het forse verlies bij de verkiezingen.
Burgerforum wilde desondanks ook een coalitie met de VVD onderzocht hebben. Burgerforum heeft daarop buiten de informateur, het CDA en D66 om het besluit genomen om een coalitie met D66 en VVD te onderzoeken: de reden voor Geerts om zijn opdracht terug te geven.

'VVD past beter in coalitie dan CDA'

Volgens fractievoorzitter Ter Haar van Burgerforum had Geerts vanaf het begin de opdracht gekregen om zowel een coalitie met het CDA als met de VVD te onderzoeken. Ter Haar beaamt dat de VVD in eerste instantie een plek in de coalitie niet zag zitten, maar volgens haar is de partij later op haar woorden teruggekomen.
Volgens haar past de VVD beter in een coalitie met Burgerforum en D66 dan het CDA. Zij vindt het daarom belangrijk dat die optie ook serieus wordt onderzocht. Onduidelijk is hoe het nu verder moet. Ter Haar wil nu eerst in overleg met andere partijen en de griffier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.