nieuws

Eis: werkstraf vanwege bommelding ROC van Twente in Almelo

Tegen een 19-jarige man uit Almelo is een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden geëist. De man zou op 3 juni vorig jaar een bommelding gedaan hebben bij het ROC in Almelo.
Ook zou de man gedreigd hebben een slachtpartij aan te richten op de school. Na de bommelding werd de school gedurende twee uur ontruimd. Er waren op dat moment 800 scholieren op die locatie.
De man verscheen vandaag voor de rechter en ontkende dat hij de dreigmails had verstuurd. De mails kwamen wel via zijn computer, maar zijn volgens hem verzonden door een vriend. Die had via een programmaatje zijn computer overgenomen, vertelde de Almeloërs aan de rechters.
Het Openbaar Ministerie onderzocht de computer van de vriend maar vond geen sporen. De man werd aanvankelijk vervolgd, maar daar heeft justitie vervolgens van af gezien. Volgens de officier van justitie staat vast dat de 19-jarige de man achter de bommelding en de dreigementen is. Zij gaf aan dat ze niets geloofde van het verhaal dat de man tegen de rechters vertelde. Het is onduidelijk gebleven wat de man heeft aangezet dat te doen. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.