nieuws

Justitie eist cel tegen afperser uit Enschede die meisje tot seks dwong

Man zocht contact via Hyves
Man zocht contact via Hyves
Justitie eiste vanmiddag veertien maanden cel tegen een man uit Enschede. Hij zou in 2010 een meisje gechanteerd hebben, zodat ze seks met hem had.
De Enschedeër ontmoette het meisje in 2010 op de sociale netwerksite Hyves. Zij was toen nog minderjarig. Op Hyves deed hij zich veel jonger en aantrekkelijk voor dan hij was. Hij won het vertrouwen van het meisje. Via de webcam maakte hij naaktopnamen van het meisje. Hij dreigde die openbaar te maken, als het meisje geen seks met hem zou hebben.
De man zei haar dat ze maar één keer seks hoefde te hebben, maar bleef haar bedreigen waardoor ze werd gedwongen om vaker contact met hem te hebben.
De Enschedeër en zijn advocaat waren vandaag niet in de rechtbank. Het is niet duidelijk waarom. Tijdens de zitting bleek dat de man vaker contact zocht met minderjarige meisjes. Hij deed dat onder een andere naam. Justitie kwam zo het contact tussen hem een een 15-jarig meisje op het spoor. In die zaak kwam het niet tot een vervolging. "Die zaak werd door de politie stuk gemaakt" vertelde de officier van justitie.
Volgens de de officier van justitie is verkrachting en aanranding bewezen. Behalve de 14 maanden cel, vindt Justitie dat de man het meisje ruim 2600 euro schadevergoeding moet betalen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.