nieuws

Ruzie over geld oorzaak conflict Armoede Partij Nederland uit Hengelo

Binnen de Armoede Partij Nederland, die is ontstaan in Hengelo, is in het bestuur een conflict ontstaan. Aanleiding is een ruzie tussen de voorzitter en de penningmeester om geleend geld.
De penningmeester heeft z'n functie per direct neergelegd omdat de voorzitter enkele honderden euro's van hem heeft geleend, maar ondanks afspraken tot op de dag van vandaag nog niet heeft terugbetaald.

"Penningmeester woonde op te grote afstand"

De voorzitter beweerde aanvankelijk dat de penningmeester was gestopt omdat hij op een te grote afstand van de standplaats Hengelo woont. Nadat hij met informatie door RTV Oost was geconfronteerd, geeft de voorzitter toe dat hij de penningmeester nog geld schuldig is. Volgens hem is van een ruzie of conflict geen sprake.
De voorzitter belooft het bedrag, zo'n 220 euro, binnen een maand alsnog terug te betalen. De penningmeester zegt in een reactie dat hij de voorzitter nog het voordeel van de twijfel geeft, maar hij is inmiddels wel een incassoprocedure gestart. Het overgebleven bestuur van de Armoede Partij Nederland is op zoek naar een nieuwe penningmeester. De partij zegt meer lokale afdelingen te willen oprichten.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.