nieuws

Eerste tegel tegen pesten gelegd op schoolplein in Tilligte

Basisschool 'n Esch in Tilligte heeft als eerste van 150 scholen in Twente een tegel tegen pesten op het schoolplein. Donderdagochtend werd de zogenoemde time-out-tegel gelegd.
'n Esch is de basisschool waar Tim Ribberink als kind naar toe ging. Ribberink pleegde in 2012 zelfmoord, omdat hij jarenlang stelselmatig werd gepest. Tim's tante Karin de Wals heeft het idee gelanceerd voor de tegel tegen pesten op de schoolpleinen om kinderen bewuster te maken. Vooral kinderen die zien dat er gepest wordt, wil ze vragen om pesters aan te spreken door op te roepen tot een denkpauze.

'Time Out tegen pesten'

Op de stoeptegel staat de tekst 'Time Out tegen pesten' met twee handen die een time-out gebaar maken. Volgens De Wals is ook de naam van Tim op subtiele wijze in de stoeptegel verwerkt. Ze hoopt dat de tegel in Twente en uiteindelijk in heel Nederland op schoolpleinen komt te liggen. Nadat de eerste stoeptegel tegen pesten gelegd was, lieten de kinderen van de basisschool blauwe ballonnen op. Naast de tegel is er ook een website ontwikkeld met meer informatie: twentetegenpesten.nl.
Dat zo'n oproep tot een 'pest time-out' nog steeds nodig is, blijkt wel uit onderzoek. Wekelijks zijn in Nederland 330.000 kinderen slachtoffer van pesten.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.