nieuws

Geen opvallende zaken bij controle op recreatiepark De Haar Balkbrug

Gmeentehuis Hardenberg
Gmeentehuis Hardenberg
De politie heeft samen met de marechaussee en de gemeente Hardenberg een grootschalige controle uitgevoerd op recreatiepark De Haar in Balkbrug. Doel van de actie was om duidelijk te krijgen wie er precies allemaal op het park verblijven. De politie heeft geen opvallende zaken geconstateerd.
De gemeente vermoedde dat er mensen op het recreatiepark verbleven die niet op een ander adres staan ingeschreven. Dat kan volgens de gemeente tot ongewenste situaties leiden. Daarnaast wilde de gemeente graag weten of er mensen permanent in een recreatiewoning verblijven, iets wat in Hardenberg niet mag.

Percelen en voertuigen gecontroleerd

Tijdens de actie op het park zijn 97 percelen gecontroleerd. Bewoners moesten hun legitimatie laten zien en moesten uitleg geven over de reden van hun verblijf. Ook zijn er verschillende voertuigen gecontroleerd. De meeste bewoners waren volgens de gemeente thuis. Ze zouden de actie hebben gewaardeerd.
Volgens de gemeente speelden er geen specifieke veiligheidsproblemen op het park. De uitkomsten van de controle worden nog verwerkt en vergeleken met de gemeentelijke basisregistratie met het oog op permanente bewoning. De gemeente overweegt een vervolg van de actie op andere recreatieparken in de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.