nieuws

Bronzen medaille voor Teeuw uit Almelo op internationale wiskundewedstrijd

Hannah Teeuw wint bronzen plak op internationale wiskundewedstrijd
Hannah Teeuw wint bronzen plak op internationale wiskundewedstrijd
De Almelose Hannah Teeuw heeft een bronzen medaille gewonnen op de European Girl Mathematical Olympiad (EGMO) in het Turkse Antaly. Teeuw zit in 6 vwo van Het Noordik in Almelo. Zij deed met het Nederlandse meisjesteam mee aan de wedstrijd.Â
De wiskundewedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om meisjes te stimuleren hun wiskundetalent te benutten. Bij de wedstrijd zijn meerdere medailles te winnen. Het Nederlandse meidenteam won er in totaal twee. Michelle Sweering uit Krimpen aan de IJssel had een primeur voor Nederland door op een onderdeel een gouden medaille te winnen. In het landenklassement werd Nederland elfde. Er deden 29 landen mee. Het landenklassement werd aangevoerd door Oekraïne, gevolgd door de Verenigde Staten en Roemenië.
De deelname aan de internationale wiskundewedstrijd moest Hannah Teeuw echt verdienen. De website van haar school meldt dat ze sinds de eerste voorrondes in 2012 een aantal finaletrainingen volgde. Ook deed ze mee aan een intensief trainingsprogramma. "Ik hoop dat mensen enthousiast worden en dat er meer leerlingen en scholen mee gaan doen, want volgens mij loopt er in onze regio best wel meer talent rond. Misschien zitten er op dit moment wel brugklassers op onze school die de potentie hebben om over vier à vijf jaar tegen de Chinezen en Koreanen te strijden", zegt Teeuw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.