nieuws

RTV Oost volgt PEC Zwolle op de voet

PEC Zwolle
PEC Zwolle
Zondag 20 april speelt PEC Zwolle de finale van de KNVB-Beker tegen Ajax in de Rotterdamse Kuip. Ajax plaatste zich na een zege bij AZ (0-1) en PEC Zwolle wist eerder al te winnen van NEC (2-1). Op radio, tv en internet staat RTV Oost dit weekend uitgebreid stil bij deze wedstrijd.
TV Oost verzorgt zondag een extra live-uitzending vanaf 16.00 uur. Presentator Bert van Losser bespreekt in de studio in Hengelo de bekerkansen van PEC Zwolle met sportjournalist Stephan Wageman en oud PEC Zwolle speler Etienne Reijnen. Ook zijn er bijdragen vanuit de Zwolse binnenstad en uit Rotterdam bij de Kuip voorafgaand aan de wedstrijd. Social Media redacteur Gerson Veenstra volgt het laatste nieuws op het gebied van social media.
Vanuit Zwolle doet Tom van ’t Einde verslag van de stemming en de sfeer terwijl Hester van den Top zich rondom stadion de Kuip in Rotterdam verschanst.
Radio Oost doet live verslag van de wedstrijd. Hans van Wieren presenteert van 16.00 tot 21.00 uur waarin om 18.00 uur live het wedstrijdverslag te horen is van Paul Schabbink en Nico Wantia vanuit het stadion. Er zijn sfeerverslagen te horen vanuit de binnenstad in Zwolle en rondom de Kuip. Daarnaast is er de mogelijkheid om Twitter berichten over PEC Zwolle in beeld te plaatsen. Gebruik hiervoor #tvoost in je bericht. In de rust zijn er reportages vanuit de binnenstad en rondom de Kuip. Na afloop van de wedstrijd (rond 19.45 uur) volgt een nabeschouwing in de studio van TV Oost.
Op de website van RTV Oost wordt tijdens de wedstrijd een live-blog bijgehouden. Daarop zijn de laatste ontwikkelingen in de wedstrijd te volgen, met foto’s, Twitter-berichten van verslaggevers en berichten en ‘tweets’ van kijkers en luisteraars. Op het blog is er ook aandacht voor de tussenstand van de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax. Het publiek kan foto's en filmpjes mailen naar nieuws@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.