nieuws

Logistieke uitdaging: 15.000 PEC Zwolle fans naar De Kuip

Meer dan 15.000 supporters van PEC Zwolle reizen zondag af naar Rotterdam. Omgerekend zijn dat zo'n 300 bussen. Als ze allemaal tegelijk vertrekken, heb je een stoet van zo'n zes kilometer. Een logistieke uitdaging dus.
Verantwoordelijk voor een groot deel van de operatie is Eventtravel uit Zwolle. Thomas van den Brink regelt samen met een team van medewerkers de Zwolse armada naar de Kuip. "We zijn wel wat gewend, maar dit is toch een flinke uitdaging."

Geen tweede Heracles-debacle

Twee jaar geleden ging het in Almelo logistiek mis. Tientallen supporters konden niet naar hun bekerfinale in De Kuip, omdat er niet genoeg bussen waren. Van den Brink kent de Almelose verhalen. Hij weet zeker dat het in Zwolle niet zal gebeuren. De bussen vertrekken namelijk in clusters van 40 tot 45 bussen en elke cluster heeft een extra bus tot zijn beschikking. Dus bij een lekke band of ander malheur hoeven de passagiers alleen maar over te stappen. 
Bij het boekingskantoor kwamen de afgelopen dagen duizenden telefoontjes binnen. De meest gestelde vragen gaan over het wijzigen en bijboeken van een mede-supporter of het reizen in een andere bus en daarnaast veel vragen over het meenemen van drank in de bus.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.