nieuws

Openbaar Ministerie moet verdachten in zaak Beckum laten gaan

Alouis Meijerink overleed na de mishandeling in Beckum
Alouis Meijerink overleed na de mishandeling in Beckum
Het Openbaar Ministerie laat twee verdachten van de zware mishandeling uit 1997 in Beckum vrij. Daardoor is de zogenoemde Beckumse Moordzaak nog steeds niet opgelost. Sinds half februari zaten twee mannen vast voor zware mishandeling, als gevolg waarvan de mannelijke bewoner later overleed.
Volgens het OM zijn er geen voldoende redenen om de mannen langer vast te houden. Het onderzoek gaat nog wel verder en de twee mannen blijven nog wel verdachten.

Wel of geen verlenging voorlopige hechtenis

In dit onderzoek zit sinds 18 februari 2014 een 47-jarige man uit Haarlem vast en sinds 21 februari ook een 49-jarige man uit Ahaus. Vandaag moet de raadkamer van de rechtbank beslissen over een verlenging van de voorlopige hechtenis. Het OM vordert tijdens de behandeling van de strafzaak dat de voorlopige hechtenis wordt beëindigd.
Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat de kans op een succesvolle vervolging tegen de twee verdachten, met de huidige stand van het onderzoek, te klein is om de zaak bij de rechter aan te brengen. Bij voortzetting van de voorlopige hechtenis zou het OM op korte termijn een dagvaarding tegen de twee mannen moeten uitbrengen. Daar ziet het OM op dit moment van af. De mannen blijven wel verdachte in deze zaak en het onderzoek gaat verder.

Man uit Ahaus blijft vast zitten

Voor de 47-jarige verdachte uit Haarlem betekent dit dat hij in vrijheid wordt gesteld. De 49-jarige verdachte uit Ahaus blijft vast zitten. Ten tijde van zijn aanhouding voor de Beckumse zaak zat de man namelijk al in voorlopige hechtenis in het kader van een onderzoek naar witwassen, afpersing en wapenhandel.
De voorlopige hechtenis in dat onderzoek blijft van kracht. In het onderzoek naar witwassen, afpersing en wapenhandel zal in de loop van de maand mei een pro forma-zitting gehouden worden.

Man overleed na mishandeling in 1997

Het echtpaar Meijerink werd in de nacht van 23 op 24 augustus 1997 ernstig mishandeld in hun woning aan de Borgelinkstraat in Beckum. De man en de vrouw werden direct met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De man overleed op 26 september 1997 aan de gevolgen van de mishandeling.
De nabestaanden zijn door politie en OM op de hoogte gebracht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.