nieuws

Hoge Raad oordeelt over pedofielenvereniging Martijn

Martijn verbod of niet?
Martijn verbod of niet?
De Hoge Raad beslist vandaag of pedofielenvereniging Martijn toegestaan is of niet. Het Openbaar Ministerie wil de pedofielenvereniging verbieden en is daarom naar de Hoge Raad gestapt.
De vereniging was al eerder verboden door de rechtbank. Maar dat verbod werd door het gerechtshof weer ongedaan gemaakt, nadat voorzitter Uittenbogaard uit Hengelo naar het gerechtshof was gestapt om het verbod aan te vechten. Advocaat-generaal Vino Timmerman heeft de Hoge Raad geadviseerd om Martijn te verbieden. De advocaat-generaal is de belangrijkste adviseur van het hoogste rechtscollege in Nederland. Meestal wordt zijn advies wel overgenomen.

Bescherming kinderen

Volgens Timmerman staat vast dat de omstreden vereniging op haar website en door publieke uitingen van bestuurders het idee uitdraagt dat seksueel contact van volwassenen met jonge kinderen normaal is. Ook zou de vereniging dat contact verheerlijken.
Timmerman realiseert zich dat hij met dit oordeel inbreuk maakt op de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging. Toch vindt hij dat de bescherming van kinderen zwaarder moet wegen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.