nieuws

Politiecontroles op A1 bij Deventer en A35 bij Almelo

Politie
Politie
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag bij een grootschalige verkeerscontrole op de A1 bij Deventer in totaal voor 6500 euro aan openstaande boetes geïnd. Er zijn 23 bekeuringen uitgedeeld en drie rijverboden opgelegd.
Bij een controle op de A35 bij Almelo zijn eerder donderdag in totaal 56 bekeuringen uitgedeeld. Ook werd een auto in beslag genomen in verband met openstaande boetes.

Bijna 500 auto's gecontroleerd

De controle op de A1 richtte zich op verkeer en 'mobiele' criminelen. In totaal zijn bijna 500 auto's en achttien vrachtwagens gecontroleerd. Eén persoon is aangehouden, omdat hij een boete van 350 euro niet kon betalen. De douane gaat naar aanleiding van de controle onderzoek doen naar een partij mogelijke namaakkleding die is ontdekt. Zeven Nederlanders werden in voertuigen met een buitenlands kenteken aangetroffen terwijl ze hun hoofdverblijfsadres in Nederland hadden. Eén van deze personen bleek ook nog zonder geldig rijbewijs te rijden.
Bij de politiecontrole op de A35 zijn 39 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. Daarnaast werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor overige verkeersovertredingen. Bij de controle zijn bijna 7000 voertuigen gecontroleerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.