nieuws

Recordpoging langste vlaggenlijn Dalfsen wordt een flinke uitdaging

Recordpoging langste vlaggenlijn ter wereld voor Dalfsen
Recordpoging langste vlaggenlijn ter wereld voor Dalfsen
Het verbreken van het wereldrecord van de langste vlaggenlijn ter wereld is voor Dalfsen een grote uitdaging geworden. De lengte van de vlaggenlijn die nodig is om het record te verbreken, is namelijk flink groter geworden.
De organisatie van de recordpoging, de Oranjevereniging Dalfsen, had ingezet op een vlaggenlijn van 5,0 kilometer. Het wereldrecord stond namelijk op 4,7 kilometer. Maar de organisatie kreeg gisteren te horen dat het record deze week werd verbroken met een vlaggenlijn die zo'n 10 kilometer lang was. Twee keer zo lang als het oorspronkelijk plan van de Oranjevereniging Dalfsen dus.
Inmiddels heeft de organisatie de lijn al verlengd tot 7 kilometer, maar er moeten er nog 3 bij om het nieuwe record te verbreken. De Oranjevereniging roept nu inwoners op mee te helpen om uiteindelijk een vlaggenlijn te krijgen van meer dan 10 kilometer. 25 april komt een notaris officieel vaststellen of het record al dan niet verbroken is. Morgen wordt begonnen met het ophangen van de vlaggenlijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.