nieuws

Eis: behandeling en voorwaardelijke celstraf voor 'zuster' Helena uit Delden

Rechtspraak
Rechtspraak
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen 'zuster' Helena, die tot voor kort in Delden woonde. De opmerkelijke vrouw moet zich daarnaast verplicht psychisch laten behandelen, aldus het OM.
Een gedwongen behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis zou niet aan de orde zijn, omdat dat haar stoornis zou verergeren. De strafzaak tegen de vrouw loopt al enkele jaren.

Onderzoek naar de geestesgesteldheid

Zuster Helena wordt onder meer verdacht van oplichting, bedreiging van politiemensen in Delden en het veroorzaken van en doorrijden na een aanrijding in Hengelo. De zaak is meerdere malen aangehouden in afwachting van een onderzoek naar de geestesgesteldheid van de vrouw. Zij had zichzelf benoemd tot non en had haar huis uitgeroepen tot klooster.
Rond de vrouw en haar voormalige woning aan de Nieuwstraat in Delden is lange tijd veel te doen geweest. Ze lag niet goed in de buurt en dat leidde meerdere keren tot politie-ingrijpen. In 2008 veroordeelde de rechter haar tot een verplichte opname in een psychiatrische kliniek, nadat ze op een aantal buurtkinderen was ingereden. Sinds een maand woont de vrouw niet meer in Delden, maar in het Duitse Gronau.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.