nieuws

Overlast verwacht van paasvuren in Overijssel

Paasvuur in Goor
Paasvuur in Goor
Door de oostelijke wind die wordt verwacht voor aanstaand weekend, kan het zijn dat veel mensen overlast krijgen van de paasvuren in Overijssel en vlak over de grens in Duitsland.
In totaal worden in de hele regio Achterhoek - Overijssel honderden paasvuren aangestoken, die voor smog, rook en stank kunnen zorgen. Bij oostelijke wind wordt die hinder vooral veroorzaakt door paasvuren die aan de Duitse kant van de grens branden.
Volgens de provincies Overijssel en Gelderland zijn er de afgelopen jaren niet veel klachten over overlast door paasvuren binnengekomen. Maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat veel houtstapels onaangeroerd zijn gebleven. Vorig jaar was het te droog en te winderig en het jaar daarvoor was het slecht weer.
Wie klachten heeft over een paasvuur, kan dat melden bij de eigen gemeente of bij de milieuklachtenlijn van de provincie. Het RIVM waarschuwt vooral mensen met longaandoeningen of hart- en vaatziekten dat ze last kunnen krijgen van de smog. Overlast van rook, stof en geur is afhankelijk van de windrichting en de windsnelheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.