nieuws

AD Friettest: Lekkerste patat in Overijssel bij Hillie's snackbar in Staphorst

AD testte 135 zaken en beoordeelde hun friet
AD testte 135 zaken en beoordeelde hun friet
Hillie's Snackbar in Staphorst komt als beste uit de test bij de Friettest van het Algemeen Dagblad. De snackbar krijgt van de krant een 8 als rapportcijfer.
Van de 135 bezochte zaken, liggen drie in Overijssel. Het AD bezocht naast de zaak in Staphorst ook Toon's Eten in Hengelo en La Bamba in Zwolle. Toon's Eten krijgt een ruim voldoende van de krant en scoort een 7,5. De zaak krijgt complimenten voor de enthousiaste medewerkers. La Bamba moet het doen met een 6,5. Volgens de jury valt de bekende frietzaak in het centrum van Zwolle een beetje tegen. "Iets muf en vlak van smaak."
Hoogst genoteerde Overijsselse zaak Hillie's Snackbar wordt door de jury geprezen vanwege het gebruik van Belgisch vet volgens eigen recept. "Dat blijkt een succesformule. Het geeft een aparte smaak die door klanten zeer wordt gewaardeerd. Lekker knapperig."
Winnaar van de AD Friettest is Fers Friethuys in Alphen aan den Rijn. Volgens de jury een 10 waard. Fers Friethuys scoort net als veel andere zaken door verse friet te verkopen. Van de 135 bezochte zaken kregen 78 een voldoende, daarvan verkopen er 50 verse friet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.