nieuws

Concert in Enschede voor honderd minderbedeelden

Het gratis paasconcert voor minderbedeelden in Enschede is gisteravond bijgewoond door zo'n honderd mensen.
Het concert was georganiseerd door de stichting XIE, Christus in Enschede. Professionele musici en koren voerden het Johannes Oratorium uit in de Performance Factory, de oude Polaroid.
XIE had minderbedeelden uitgenodigd via flyers bij de voedselbank Stadsbank, Humanitas en het Leger des Heils. "Ze hoefden niet een loonstrookje of zo te laten zien aan de deur", aldus voorzitter Anne Rienks in het RTV Oostprogramma Ochtendhumeur. De mensen kregen een kopje koffie en een concert waar ze normaal niet zo snel naar toe zouden gaan. "De mensen komen niet zo snel in aanraking met dit soort muziek maar waren erg geraakt door de muzikale omlijsting en het verhaal daar daarbij verteld werd."
De stichting heeft zich tot doel gesteld mensen in contact te brengen met het christendom. Daar ging het Rienks gisteravond niet om. Hij wilde met zijn stichting iets doen voor de minderbedeelden in de stad: "Al was er maar één geweest, dan hadden we het hele concert voor die ene gedaan." Of het concert een vervolg krijgt kan Rienks nog niet zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.