nieuws

De geschiedenis van de Nederlandse Joden. Herdenken moet.

'De geschiedenis van de Nederlandse Joden. Herdenken moet', is de titel van het boek van auteur Ben Nijhuis dat vrijdag 25 april gelanceerd wordt. Het was na zijn pensionering dat Nijhuis tijdens een bezoek aan het concentratiekamp Westerbork gegrepen werd door de geschiedenis van het Joodse volk. Sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten en heeft hij grote drang om het te delen met anderen; als auteur en als verteller. Vanavond is hij te gast in En Dan Nog Even Dit.
Ben Nijhuis is jarenlang docent geschiedenis geweest aan het Twents Carmellyceum in Oldenzaal. Van jongs af aan is Nijhuis uitermate geïnteresseerd in geschiedenis en dan vooral die van de Tweede Wereldoorlog. Zijn eerste boek 'Breekbaar, maar niet gebroken', was een enorm succes. Nijhuis beschreef daarin het unieke levensverhaal van het joodse meisje Leny Boeken-Velleman.
'De geschiedenis van de Nederlandse Joden. Herdenken moet', laat het licht schijnen op de geschiedenis van de Joden in Nederland. Hun komst hiernaartoe, hun leven in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog, de deportatie en de verschrikkelijke moord op 70% van hen tijdens de oorlog, de terugkeer daarna van de overlevenden en het herdenken van de slachtoffers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.