Nieuws

Overwegend rustig in Deventer na afsluiting Wellekade

Jongeren langs de IJssel bij Deventer
Jongeren langs de IJssel bij Deventer © News United / Rens Hulman
Burgemeester König van Deventer hield rekening met een zogenoemd waterbedeffect door de afsluiting van de Wellekade, maar het lijkt er niet op dat jongeren zich massaal op een andere plek hebben verzameld. Afgelopen dagen kwamen honderden jongeren bij elkaar op de Wellekade, waarbij de coronamaatregelen en het alcoholverbod niet werden nageleefd. Dat leverde bovendien overlast op voor omwonenden.
Reden voor König om de kade een aantal dagen af te sluiten tussen acht uur 's avonds en zes uur 's ochtends. Er zijn hekken geplaatst en er zijn handhavers aanwezig. König hoopte dat de jongeren zich niet massaal op een andere locatie zouden verzamelen, maar zouden verspreiden. Dat laatste lijkt vanavond ook te zijn gebeurd.
Langs de IJssel aan de stadskant was het over het algemeen net zo druk als anders en de mensen die er waren hielden zich aan de coronamaatregelen. Aan de overkant van de rivier, op de landtong, was het wel drukker dan anders, maar niet zo druk als aan de Wellekade. Verschillende groepen verzamelden zich daar met muziek en drank, maar sprake van overlast lijkt er niet te zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.