nieuws

Brandweer Twente verleent assistentie bij brand Hoge Veluwe

Vier brandweerwagens van de brandweer Twente zijn opgeroepen om te helpen bij het bestrijden van de grote brand op de Hoge Veluwe.Â
Het gaat om een bosbrandbestrijdingspeleton van de brandweer in Markelo, Delden, Rijssen en Nijverdal.
De brandweer in Overijssel beschikt over materieel dat is in te zetten bij natuurbranden in moeilijk begaanbaar gebieden, waar de brandweerwagens niet kunnen komen. De container staat in Dedemsvaart en is ook onderweg naar Hoenderloo.
Het gebied op de Hoge Veluwe waar de brand woedt is drassig met veel veen. Daar ontstond vanmorgen bij Hoenderloo een bos- en heidebrand die zich snel kon uitbreiden. Inmiddels zijn er meerdere brandhaarden en is er volgens de brandweer al een gebied van 350 hectare verwoest.
Park de Hoge Veluwe is aan het eind van de ochtend ontruimd. Er waren toen zo'n 2000 mensen in het park. De medewerkers zijn het 5400 hectare grote gebied ingegaan om de bezoekers er weg te halen. Eerste Paasdag is traditioneel een drukke dag op de Hoge Veluwe. In dat gebied is ook het museum Kröller Müller. Het museum is ook ontruimd. Alleen de bewakers blijven er, aldus Omroep Gelderland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.